Konferenciák hazánkban


I. Országos konferencia, 2009.
II. Országos konferencia, 2010.
III. Országos konferencia, 2011.
IV. Országos konferencia, 2012.
V. Országos konferencia, 2013.
VI. Országos konferencia, 2014.
VII. Országos konferencia, 2016.
VIII. Országos konferencia, 2017.
IX. Országos konferencia, 2018.

2012 - IV. ORSZÁGOS ISTEN IRGALMASSÁG KONFERENCIA

VÁC - 2012.04.14.


Fotók


A fényképre kattintva elindítja a képnézegetőt, mely 223 db fotót tartalmaz.
A kilépéshez kattintson a kép mellé.


„Bizalom az Irgalmas Istenben” címmel a váci székesegyházban megtartott IV. Országos Isteni Irgalmasság Konferencia előadásainak teljes anyaga megrendelhető DVD-n, a következő e-mail címen: csaboly@gmail.com.

A 3 lemezes DVD ára 2000 Ft + utánvétel.

Az eseményről hamarosan részletes írással és fényképösszeállítással jelentkezünk honlapunkon. Addig is íme az MTI és a Magyar Kurír beszámolója:

Az isteni irgalmasságról tartottak konferenciát Vácott

Beer Miklós váci megyéspüspök beszédet mondott, Erdő Péter bíboros, a MKPK elnöke és Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek üzenetben fordult a résztvevőkhöz.

Az április 14-én, szombaton tartott tanácskozáson Beer Miklós váci megyéspüspök elmondta, hogy „amikor ilyen bajban van ez a kis ország”, az embereknek segíteniük kell egymásnak, bátorítaniuk kell egymást, nem várhatnak mindent az állami intézkedésektől. Az irgalmasság azt jelenti, hogy amikor valaki nehéz, kilátástalan helyzetben van, valahonnan segítséget, új esélyt kap, hogy rendbe tegye az életét – mutatott rá. Mint fogalmazott, az irgalom az együttérző szeretet, amikor „valaki észreveszi a fájdalmunkat, meghall bennünket és a segítségünkre siet, esélyt ad”. Isten irgalmas szeretetét meg kell köszönni, át kell élni és tovább kell adni – hangoztatta.

Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a konferencia résztvevőinek küldött üzenetében azt írta: „az irgalmasságnak nagyon sok rétege van”, egyebek mellett jelenti az ingyenes ajándékozást, a bűnök, a sérelem megbocsátását és az olyan segítséget, amely nem jár valakinek. Mint kiemelte, az embernek nem csak akkor kell megbocsátania, amikor a másik beismeri hibáját és bocsánatot kér, mert Isten „megbocsátotta a mi bűneinket, mi ebben is követni akarjuk őt”.

Az irgalmasság azt jelenti, hogy „ott is segítek anyagilag, ahol a másiknak ez nem jár, ott is segítek a jelenlétemmel, a fizikai segítségemmel, a szeretetemmel, ahol tulajdonképpen erre az illető iránt szorosan nem vagyok köteles” – hangsúlyozta. A keresztények küldetéséhez hozzátartozik, hogy az elvárható mértéken túl is legyenek jók az emberekhez.

Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek üzenetében azt emelte ki, hogy mély tisztelettel figyeli azoknak az erőfeszítéseit, akik a magyar kormányban arra törekednek, hogy a „sok ellenállás és kritika ellenére valóban az igazságosságot és az alapvető keresztény értékeket" tegyék „működőképessé és jelenvalóvá a magyar társadalom életében”. A bíboros elmondta, hogy imádkozik Magyarországért, minden magyarért, az egységért és a békéért az országban.

Patrice Chocholski, az Isteni Irgalmasság Apostoli Világkongresszusának főtitkára üzenetében hangsúlyozta, hogy a jelenlegi európai válság „gazdasági, pénzügyi, erkölcsi, sőt még a keresztény közösségek válsága is”, ezért a keresztény közösségek új megoldásokat keresnek. Közölte a hírt, hogy a következő világkongresszus az isteni irgalmasságról a 2008-as római és a 2011-es krakkói után 2014-ben a kolumbiai Bogotában lesz.