Konferenciák hazánkban


I. Országos konferencia, 2009.
II. Országos konferencia, 2010.
III. Országos konferencia, 2011.
IV. Országos konferencia, 2012.
V. Országos konferencia, 2013.
VI. Országos konferencia, 2014.
VII. Országos konferencia, 2016.
VIII. Országos konferencia, 2017.
IX. Országos konferencia, 2018.

III. ORSZÁGOS KONFERENCIA - KÉPES BESZÁMOLÓ


Fotók


A fényképre kattintva elindítja a képnézegetőt, mely 174 db fotót tartalmaz.
A kilépéshez kattintson a kép mellé.

Interjúk1. Katona István püspök
2. Bajzáth Ferenc plébános
3. Kemenes Gábor
4. Láng Edit

Hanganyagok1. Bevezetés
2. Nyitómise és szentbeszéd
3. Lala bohóc tanúságtétele
4. Székely János püspök előadása
         és cigány tanúságtételek
5. Hagyó Károly és Udvarhelyi Tivadar
         tanúságtétele
6. Irgalmasság órája
7. Szentségimádás
8. Zárómise

„A szegényeknek hirdetik az örömhírt” - ezzel a mottóval ünnepelték, hirdették szóval, muzsikával, dallal, tanítással és a legszentebb áldozat bemutatásával Isten irgalmas szeretetét Budapesten, a józsefvárosi Szent József Plébánián 2011. május 22-én az ország minden pontjáról és Szlovákiából érkező zarándokok.

Katona István püspök mutatta be a konferencia nyitó szentmiséjét, ezt követően Lala bohóc imádkozott, mesélt a környékbeli gyógypedagógiai iskolából érkező gyerekekkel. Székely János püspök nagy szeretettel tanított Isten irgalmáról, őt cigány tanúságtételek követték, akik szóval és muzsikával tanúskodtak arról, hogy az élet Istennel szép és az úton járni Vele jó.

A konferenciát szívből jövő szavakkal köszöntötte Christoph Schönborn bíboros és Patrice Chocholski atya, akik az irgalmasság apostoli világkongresszusainak fő szervezői. Ebben az évben október 1. és 5. között Krakkóban kerül sor a II. Apostoli Világkongresszusra az Isteni irgalmasságról. Hagyó József atya tanúságtétele összecsengett Chocholski atya üzenetével: az irgalmasság két fő dimenzióját emelte ki, az együtt érző, odahajló szeretetet és az ebben való hűséges kitartást.

Az irgalmasság órájában több száz hajléktalannal könyörögtek a résztvevők Isten irgalmáért a világnak, az imádság szentmisében csúcsosodott ki, Bajzáth Ferenc plébános beszédében azokhoz a testvéreinkhez szólt, akik úttalanul bolyonganak Budapest utcáin, akik elveszítették az igazságot és nem látják az élet értelmét. A napi evangélium üzenete: Jézus az út, Ő az igazság és az Élet.

Délután Kemenes Gábor atya vezetésével maga a szentségi Jézus jelent meg az oltáron, és árasztotta bőséges kegyelmeit a résztvevőkre. A konferenciát lezáró esti szentmisében a légy zümmögését is hallani lehetett abban a feszült csöndben, amely Barsi Balázs ferences szerzetes lélegzet elállító tanítását kísérte Isten irgalmáról, amely a Szentháromságban van. Nagy titok ez, nem új tanítás, hanem új világosság, amely megvilágosítja a Szentírás mindig új üzenetét figyelmesen az idők jeleire.

Az esti órákban a Szociális Testvérek és az Emmanuel Közösség tagjai személyes közbenjáró imával kérték az irgalomban gazdag Istent a szív sebeinek gyógyulásáért. Az egész nap során az Adoramus Együttes tíz lelkes, fiatal tagja zenés imádsággal vette körül a konferencia eseményeit, csodálatosan közvetítve a zene eszközeivel Isten irgalmas gyengédségét és finomságát.

Lehet számolgatni, találgatni hány személy fordult meg a Józsefvárosi Szent József Plébánián május 22-én reggel 9 és este 9 óra között. A Gondviselő pontosan tudja: 2000 szentostyából a tabernákulumban egyetlen egy nem maradt és egyetlen egyet sem kellett eltörve megosztani.

Az irgalomban gazdag Istennek, Katona István püspök úrnak, a Józsefvárosi Plébánia Képviselő Testületének és a Szervező Bizottságnak legyen hála és köszönet!


Jézusom, bízom Benned!Csillag Péter és Éva, koordinátorok