Konferenciák hazánkban


I. Országos konferencia, 2009.
II. Országos konferencia, 2010.
III. Országos konferencia, 2011.
IV. Országos konferencia, 2012.
V. Országos konferencia, 2013.
VI. Országos konferencia, 2014.
VII. Országos konferencia, 2016.
VIII. Országos konferencia, 2017.
IX. Országos konferencia, 2018.

VII. Országos Konferencia
BIZALOM AZ IRGALMAS ISTENBEN

Mátraverebély Szentkút 2016. április 2. szombat


Program
Konferenciáról
Megközelítés
Hasznos infók

Az Irgalmasság Jubileumi Szentévében különleges jelentősége van az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő „Bizalom az Irgalmas Istenben” konferenciának, amely április 2-án, szombaton nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély Szentkúton lesz reggel 9 órától 19 óráig.
A konferencia mottója „Beteg voltam és meglátogattatok” Mt 25,36.
Alcíme pedig:
- Irgalmas szív, irgalmas szó, irgalmas tett -.


Ferenc pápa az Irgalmasság Arca című bullájában, amelyben az Irgalmasság Rendkívüli Jubileumi Szentévét meghirdeti és mintegy programot ad neki, különösen is kiemeli az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek gyakorlását. Arra is felhívja a figyelmet a bulla, hogy Isten irgalmasságát szemlélnünk kell, mélyebben megismerni különböző megközelítésekben. A Szentatya megnyitotta a Szentkapukat és erre buzdította az egyház minden részét. Zarándoklatra hív, amely kiemel a megszokott menetrendünkből, környezetünkből és segít a megújulásban, életünk átgondolásában és újratervezésében. Buzdít a szentgyónásra egészen különleges kegyelmeket felkínálva erre a Szentévre. Felkínálja a teljes búcsú lehetőségét a szükséges és könnyen teljesíthető feltételek mellett akár minden nap ebben az évben. Ferenc pápa küld a társadalom peremén élők felé.


Az ez évi Bizalom az Irgalmas Istenben konferencia Mátraverebély Szentkúton ezekre a felhívásokra akar választ adni. A helyszín felkeresése önmagában véve is zarándoklat. Főpásztoraink tanítása előadás, homília vagy üzenet formájában segít az irgalmasság mélyebb titkait megismerni. Tanúságtevők a testi és lelki betegségekben szenvedő testvéreink nyomorúságára keresik a választ illetve a már megtalált utakról, tapasztalataikról, a segítés kölcsönösségéről fognak beszámolni lelki gondozói, kórházi, válás utáni vagy fogyatékkal élők krízis helyzetekben.


Az egész napot átszövi az imádság, a Szent Kapun való bevonulás, zsolozsma, énekek, a nap csúcspontja a szentmise, szentségimádás és a délutáni órákban személyes imaszolgálat a szív sebeinek gyógyulásáért.


A nap különlegessége a szentek jelenléte, maga a máriás kegyhely kínálja Mária, az Irgalmasság Anyja közbenjáró segítségét. Szent János Pál pápa mennyei születésnapja őt idézi, akit az irgalmasság apostolaként is emlegetünk. Lisieux-i Szent Teréz Isten irgalmasságának ajánlotta fel magát egy olyan korban, amikor inkább igazságosságát helyezték előtérbe. Szüleit Ferenc pápa nemrég avatta szentté Louis és Zélie Martint, együtt házaspárként nagy támaszt adva ezzel a házasságban élőknek, a családoknak. A szentek ereklyéikkel is jelen lesznek a konferencián, kis Szent Teréz szüleinek élettörténetét misztériumjáték mutatja be a nap során.


Az atyák egész nap rendelkezésre állnak a gyóntatással, egész nap lehet a bűnbánat szentségéhez járulni.


Készüljünk imádsággal erre a napra, amely az idők jeleire támaszkodva az Irgalmasság Évében az irgalmasságról fog szólni. Kérjük Isten Szentlelkét, hogy újítsa meg életünket, vezessen el egy mélyebb megtérésre, hiszen ez a Szentév célja.


Irgalmas Istenünk jóságát mindörökké éneklem!